Noodnummer: 06-24921763
  • Veilig afgemeerd in de Marina Barendrecht

Hulpverlening op Oude Maas - 23 April

Op 23 April hoorden wij via de VHF sector Heerjansdam roepen dat er een pleziervaartuig was vastgelopen op de Oude Maas ter hoogte van het pannenkoekenhuis.

De dienstdoende schipper hulpverleningsvaartuig Poseidon neemt hierop direct actie en gaat ter plaatse. Via de post werd voorbij varende beroepsvaart gevraagd om langzaam te passeren. De RPA 1 was tevens gevraagd via de post om ter plaatse te gaan.

Binnen 10 minuten na melding is hulpverleningsvaartuig Poseidon bij het vaartuig op de keien en maakt direct een sleep verbinding. Door de hekgolven van de passerende beroepsvaart is de kans groot dat het vaartuig schade oploopt aan aandrijving en besturing alsook de bodem.

Met beleid wordt er langzaam spanning op de sleeplijn gezet en voorzichtig wordt het vaartuig van de keien afgehaald. Om herhaling te voorkomen is ze meegenomen op sleep naar de Marina Barendrecht. De uitval van de motor was de reden dat men op de keien verdaagde en dus hebben wij nog even naar de motor gekeken. Na reparatie heeft het vaartuig haar eigen weg vervolgd zonder problemen.