Noodnummer: 06-24921763
  • Cornelia afgemeerd aan steiger

  • Rommel uit de schroef gehaald en schroef geborgen

  • heel wat uurtjes later

  • Sluis III van de 5 in totaal

  • BBQ op het achterdek op de terugweg

Een hele lange dag - Barendrecht Eindhoven Barendrecht

Na telefonisch onderhoud met de schipper van de Cornelia bleek dat meneer na veel pijn en moeite zijn vaatuig in het Wilheminakanaal af had kunnen meren nadat hij met zijn schroef in de kant was gekomen. In samenspraak is er besloten de volgende ochtend vroeg te gaan varen zodat we redelijk optijd bij de Cornelia konden zijn.

Hoeveel bruggen en sluizen we onderweg geteld hebben weten we niet meer, maar na een behoorlijke reis waren we eindelijk ter plaatse. Stap 1 was om te kijken naar de aandrijving en het roer. Het roer bleek vast te zitten. Toen we ons duikpakje aan hadden en onder de boot zaten voelde we het gelijk. Geen schroef meer, een stuk hout wat het roer blokkeerde en een berg met worteldoek om de schroefas. Na even te hebben geploeterd kwam alles los en even zoeken op de bodem leverde ook de schroef weer op.

Helaas was dit niet ter plaatse te repareren dus moesten we een haven vinden met een kraan zodat de schade hersteld kon worden. De dichtsbijzijnde voor dit vaartuig met de afmeting en gewicht was Eindhoven. Hierop werd de sleepverbinding tot stand gebracht en het vaartuig door sluizen en onder bruggen geloodst.

Om 22:00 nadat we het vaartuig hadden afgeleverd in de haven van Eindhoven hebben we koers gezet naar Barendrecht. Onderweg hebben we nog even lekker de BBQ aangestoken want ook de innerlijke mens moet zo af en toe verwend worden.

31 uur later lag de Poseidon weer terug op haar plekje in Barendrecht en had de bemanning een middagje vrij af.